Clubi-uutiset

Toiminta
 Big Smoke
 Matkat

Tietoa
 Yhdistyksen säännöt

 Clubin Historia
 Liity Clubiin
 Linkit
 Yhteystiedot
 Ota Yhteyttä
 Lähetä vinkki

Robaina Clubin matkat 2008–2009
1. Helmikuu 2009: Helmikuun viimeisellä viikolla on perinteiset Habanos sikarifestivaalit, (XI Festival del Habano 23 y el 27 de febrero del 2009)  jossa esillä kaikki vuosien 2008 ja alun 2009 sikariuutuudet. Matkalla tutustumme Alejandro Robaina sikaritilaan josta Clubimme saanut alkunsa San Luisin kylästä, näemme sikarinviljelyn eri vaiheet ja salat farmin specialsikarit ja 7-vuotisen Santiago rommin kera. Pinar del Rion kautta tutustumme Vinjalesin upeisiin laaksoihin josta illaksi Havannan yöelämään. Kamerat ja digikortit mukaan. Mahdollisuus jatkaa matkaa Robainan 90-vuotisjuhliin maaliskuun lopulle asti.
Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja.. 

2. Maaliskuu 2009: (matka-aika 15-31.3.2009) Don Alejandro Robainan 90-vuotisjuhlat (20.3.2009). Tilaa korkeintaan kuudelle klubilaiselle. Hyvissä ajoin ennen juhlien alkua suuntaamme Pinar del Rion kaupungin kautta San Luisin kylään Don Alejandro Robainan kotitilalle jossa juhlat tällä kertaa vietetään. Mahdollisesti juhlien jälkeen matkaamme Vinjalesin laaksojen kautta Havannan iltarytmeihin. Jos Golfista kiinnostuneita on matkalla niin Hole In One turnee järjestetään Xanadu Golf Glubilla (vähintään kuusi pelaajaa). Mahdollisuus yhdistää kalastusreissu samaan matkaan. Yöpymismahdollisuus erikseen sovittavaan hintaan. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja.

3. Kevät 2009: Hole In One -turnee Xanadu Golf Clubilla (jos vähintään kuusi pelaajaa mukana). Lähtö aamulla klo 7.30 Hotelli Nacionalin edestä. Pakettiin sisältyy alustavasti: bussimatka (Havanna-Varadero-Havanna 80€), Xanadu Golf Green Fee (55€), kolmen uutuussikarin lajitelma (40€), rommi-tasting (20€ / kolme erilaista 7v laaturommia), Hummerilounas + ruokaviinit (40€). Kaikki yhteensä 250€ osallistuja. Mahdollisuus yhdistää Hemingwayn kalastusreissu halukkaille (3-4 henkilöä) samaan matkaan, mikäli osa haluaa golfata tai lähteä vain kalastelemaan? Yöpymismahdollisuus erikseen sovittavaan hintaan. Havannan rytmeihin palaamme illaksi. Jukka paikan päällä koko kuukauden. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja

Toimin itse matkojen oppaana yli 20 vuoden Kuuba-kokemuksen perusteella. Kysy palautetta aiemmilta matkalaisilta ja tutustu Robaina Clubin toimintaan. Tutustu myös Havanna Pocket Guide – tietopakettiin sekä toimittamaani sikarikirjaan From seeds to ashes (Kuubalaisten sikarien salaisuudet maailman parhaan sikaritupakan kasvattajan kertomana). Lue kirjan Esipuhe Foreword Olli Alho ja muut alan julkaisut. Tutustu Havannan ja Kuuban matkojen oppaisiin ja julkaisuihin tästä ja kysy lisätietoja jo ennen matkaasi, se kannattaa. Ota yhteyttä

Järjestän tarpeen ja kiinnostuksen mukaan lisämaksusta tutustumisretkiä lähes kaikkiin kohteisiin Kuubassa. Havannassa on mahdollista löytää melkein mitä tahansa ja jos latinotanssi tai Salsa- Clubit kiinnostaa niin tutustu ennakkoon millaiset mahdollisuudet siihen on. Mitä haluat tietää kuuban matkoista jos et ole itse siellä vielä käynyt? Retkillä on mahdollisuus nähdä todellista Kuubaa, sukellus- ja syvänmeren kalastusmahdollisuuksia, viettää päivä Varaderon Xanadu Golf Clubilla pelaamalla täysimittainen rata, tutustua maan parhaisiin kabaree-esityksiin ja vilkkaaseen yöelämään.

Vaativille matkailijoille voidaan räätälöidä myös pitempikestoisia retkiä esimerkiksi Trinidadin siirtomaa-arkkitehtuuria pursuavaan kaupunkiin, joka on Unescon maailmaperintölistalla. Kannattaa tutustua ei kohteiden taustatietoihin ennen matkaa. Päätä ajoissa! 

Varaukset City Matkoilta kannattaa tehdä hyvissä ajoin viimeistään kolme kuukautta ennen lähtöpäivää (suositus 100 pvää), sillä edullisia lentolippuja Air-France tai  KLM on todella vaikea saada lyhyemmällä varoitusajalla. On myös varauduttava lentokenttä ja polttoaineveromaksuihin jotka voivat olla ihan mitä tahansa. Kysy niistä virkailijalta jo matkaa suunnitellessasi.

Huom.! Matkatoimisto hoitaa turistikortin matkalipun kirjoittamisen yhteydessä (25€), joka pakollinen maahan mentäessä. Jos se puuttuu voi olla, ettet pääse koneeseen (Helsinki, Pariisi jne?) Ei hätää jos sitä ei ole, sen saa(t) hankittua Havannan kentältä muutamassa minuutissa. Muista, että PASSIN pitää olla voimassa vielä 6 kk:ta matkan jälkeenkin.

Mikäli olet lähdössä "omatoimimatkalle" (kuva: Casa Particular/Albertina 5th floor as.54,vastapäätä Hotell Nacional) muista pyytää lipunkirjoittamisen yhteydessä turistikortti. Sen voi hakea myös Kuuban suurlähetystöstä. Omatoimimatkalaisien on helpoin tapa lähteä matkalle on hankkia vain pelkät lentoliput ja majoitus (Hotelli tai Particular asunto) tai sitten "all-included" –matkapaketti ja vain nauttia.

Parhaiten matkat löytyy City Matkoilta josta voit kysyä erityisiä matka ja/tai pakettitarjouksia. On syytä ennakkoon tutustua mitä muita päiväkohteita on mahdollista paikan päällä tehdä jotta matkastasi saat irti kaiken haluamasi. Kysy lisää omatoimimatkoista ja ota yhteyttä

Taksi: Havannan kentältä (Jose Marti) hotelliin/majoitukseen (esim. Hotelli Nacional) maksaa n.30 CUC = 20€. Muista sopia kyydin hinta aina etukäteen. Kuubasta poistuttaessa kaikkien on maksettava maastapoistumismaksu (lähtövero) 25CUC paikallisessa valuutassa.
Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja. http://www.cubavacationstravel.com/cuba_taxi_prices.php

Tervetuloa nauttimaan elämästä!

Havannalaisen tuoksuisin terveisin,

Robaina Club
Jukka Svahn
clubimestari